Een verblijf in activiteit in Las Terrenas

Las Terrenas, bijgenaamd "het Franse dorp", herbergt een belangrijke Franstalige gemeenschap die bestaat uit Canadezen, Belgen, Zwitsers en vooral Fransen. De bakker is Frans, de slager ook, net als veel hoteliers en restauranthouders.
Met een gematigd tropisch klimaat, met temperaturen variërend van 25 tot 32 ° C. Vooral de wildste stranden van de Dominicaanse Republiek die mensen naar Las Terrenas trekken.

Toerisme en activiteiten

Nationaal park Los Haïtises

Het is tegelijkertijd een cultureel, historisch en ecologisch bezoek. Het is een geklasseerd en beschermd gebied waar meer dan 100 verschillende vogelsoorten leven. Het park bevat ook andere soorten zoals schildpadden, vleermuizen ...

El Limon-waterval

Het ontmoetingspunt is in het restaurant. Je (Dominicaanse) gids haalt je op en brengt je naar de omheining waar de paarden staan. Deze rit vereist geen rijvaardigheid, het is heel gemakkelijk voor beginners, de paarden zijn erg volgzaam en kennen de route uit hun hoofd. Het bezoek duurt ongeveer 4 uur (heen en terug). Op het pad dat je naar de waterval brengt, passeer je een heel mooi typisch Dominicaanse dorp en steek je vervolgens rivieren over….

Las Terrenas biedt kilometers aan beschermde kustwateren en prachtige wilde witte zandstranden, omzoomd met hoge palmbomen en pastelkleurige vissersboten. Maak zelfs van de gelegenheid gebruik om een ​​motorboot te huur.

De passaatwinden en de warme temperatuur van de subtropische Atlantische Oceaan maken dit deel van het eiland het hele jaar door mild. De heuvels, een toeristische attractie voor bezoekers die misschien worden aangetrokken om een ​​tweede huis te bouwen of te kopen met uitzicht op de baai, bij voorkeur Schots. Het vissersdorp dat een kunstmatige attractie is als gevolg van de combinatie van de bouw van lokale vissershutten en de capaciteit voor Europese bedrijfstransformatie.

Las Terrenas is van oorsprong een vissersdorp. Dit dorp heeft de afgelopen jaren een sterke toeristische ontwikkeling doorgemaakt, nog versterkt door de aanwezigheid van de nieuwe internationale luchthaven El Catey.
Je kunt zwemmen in het heldere en koele water en het verborgen gezicht van de waterval ontdekken door het gordijn van water over te steken. De meest populaire manier om de waterval van El Limon te bezoeken, is paardrijden.

Les dernières publications "sail-yachting.be"

sail-yachting.be